Zeg nee tegen een regering met de PVV

Geplaatst op

Foto van de jaarlijkse antiracismedemonstratie in 2017 (copyright: Johan Jansen)

Nederland heeft met grote meerderheid voor een onleefbaar klimaat gekozen. Letterlijk en figuurlijk. De PVV van Wilders krijgt 37 zetels en wordt op geruime afstand gevolgd door GL/PvdA die het grootste deel van de progressieve stemmen kreeg. De verkiezingsuitslag heeft bewezen dat racisme in vergaande mate is genormaliseerd en extreemrechts leeft in Nederland. Iedereen behalve klein links is naar rechts geschoven. Nederland voegt zich in de enge rij landen waar neo-fascistische of extreemrechtse leiders aan de macht zijn gekomen: van Meloni in Italië tot Milei afgelopen week in Argentinië.

Iedereen die niet-wit is, niet-cis, niet hetero, mensen met een beperking en vooral moslims vluchtelingen gaan hier hard onder lijden. Dit leidt tot een nog wildere Geert. Nu is het moment om te laten horen dat we niet accepteren. Ni un paso atrás!

Meer rechts beleid betekent bijvoorbeeld:

  • Minder bestaanszekerheid voor arme mensen
  • Nog groter tekort aan betaalbare woningen
  • Snellere escalatie van klimaatcrisis
  • Afbraak van trans rechten
  • Nog minder opvang en meer zondebokpolitiek
  • Toename van institutioneel racisme in overheidsinstellingen

Rechtse partijen doen zoals altijd: zondebokken zoeken voor de onvrede en het afbraaksysteem in het land. Mensen met een migratieachtergrond, trans personen, zwarte mensen en mensen van kleur, zijn vaak de zondebokken. Rechten voor de mens en rechten voor bestaanszekerheid komen hierbij in gevaar. Door de rechtse partijen aan de macht zal een afbraakbeleid gevoed door haat en uitsluiting alleen maar groter worden. Wat zal het volgende schandaal zijn – wordt het überhaupt geregistreerd – en wie worden de volgende slachtoffers?

Platform Stop Racisme en Fascisme roept op tot eensgezindheid onder links. We roepen op om elkaar te ontmoeten op straat, maar ook in dezelfde ruimtes binnen, om een verdere koers uit te stippelen. We moeten sterk en scherp blijven naar rechts en echt links verenigen. We moeten samenkomen, actiecoalities vormen tegen alle reactionaire ideeën die nu kans maken. Juist nu moeten we elkaar op straat tegen komen en versterken.

De PVV had nooit zo groot kunnen worden als hun ideeën niet genormaliseerd werden door de gevestigde politiek en media. Spreek je daarom uit tegen elke vorm van fascisme, racisme en transfobie. Laat ook van je horen wanneer kolonialisme zich van haar bloedige gezicht laat zien: van Soedan tot de Congo.

Sluit je aan bij demonstraties, bij sit-ins en laten we gezamenlijk strijden tegen onderdrukking! Nu, meer dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog, hebben we een krachtige beweging nodig tegen extreemrechts en racisme. Hierbij kunnen we kracht putten uit de succesvolle mobilisaties vanuit de klimaatbeweging het afgelopen jaar en de strijdbare protesten tegen de genocide van de Palestijnen. Stop de normalisering van racisme. Zeg nee tegen een regering met de PVV!

Injustice anywhere is a threat to justice everywhere!

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.