Solidariteit met het Palestijnse volk

Geplaatst op

Foto copyright Hanneke Vollbehr

Sinds Hamas op 7 oktober het regime met de gewelddadige uitbraak voor het oog van de wereld heeft vernederd, heeft Israël besloten dat de Gazastrook met de grond gelijk moet worden gemaakt. Het is begonnen aan een etnische zuivering waarbij nu al 10.000 directe doden zijn gevallen onder wie 4000 kinderen. De Israëlische regering is zelf ook helder over hun wens tot de etnische zuivering van historisch Palestina, zie dit artikel bijvoorbeeld.  

vreer verkerke

Israël schendt routineus alle oorlogsrecht. We kunnen zelfs stellen dat de huidige staat Israël vanaf het begin een schending van het internationaal recht is. Deze genocidale apartheidsstaat heeft geen recht op zelfverdediging en roept dus [gerechtvaardigd] verzet over zich af. Men heeft in de loop der jaren wapens geleverd aan alle foute regimes (Zuid-Afrika, Chili, Algerije?) en Gaza is belangrijk testgebied voor wapens want “field tested” is effectiever en duurder te verkopen.

De Westerse mogendheden, in het bijzonder VS, VK, Frankrijk en Nederland, hebben nadrukkelijk en zonder reserves hun steun verleend aan deze oorlog tegen de Palestijnen. Nederland heeft zich onthouden van stemmen op de VN resolutie uit de Algemene Vergadering, die opriep tot een staakt-het-vuren en zich daarmee voor het doorgaan van de genocide gepositioneerd. Door de carte blanche schaamt Israël zich niet om ziekenhuizen, scholen en bakkerijen te bombarderen, witte fosfor te gebruiken, woest uit te vallen tegen iedere tegenstander inclusief de VN. Zoals wel gezegd wordt: de ironie te worden waaraan je ontsnapt bent. De staat die een thuis zou zijn voor Joden na de Holocaust pleegt nu probleemloos zelf genocide. Men melkt het Holocaustslachtofferschap uit tot de laatste druppel, tot aan het dragen van gele sterren in de VN aan toe. Israel brengt het Jodendom zo in verband met deze nietsontziende staatsterreur. De wijze waarop Israël optreedt is onverteerbaar. Niets kan dit rechtvaardigen.

Terwijl de ogen van de wereld gericht op Gaza zijn, houden in de olierijke Westelijke Jordaanoever kolonisten huis, jagen Palestijnen uit hun dorpen. Er is een tweede Nakba aan de gang, een tweede Catastrofe. We zien dat de Israëlische politie zich gedraagt als destijds de Zuidafrikaanse tijdens de apartheid of de Noord Amerikaanse politie tijdens de segregatie. 

Om tegen de genocide te zijn hoef je niet links te zijn, je hoeft alleen een hart te hebben

Wij betreuren alle burgerdoden en zijn van mening dat de snelste oplossing een einde aan de bezetting is. Dat begint met een wapenstilstand om nog meer doden aan beide zijden tegen te gaan.

Dit proces, deze onderdrukking is niet nieuw. Het Platform Stop Racisme Stop Fascisme is zonder meer solidair met de eisen van het Palestijnse volk. Wij roepen op mee te doen aan het protest en het verzet tegen de bezetting en de genocide door Israël. Wij verzetten ons ook tegen de moslimhaat die nu weer aangejaagd wordt om de genocide op de Palestina te rechtvaardigen.

Van de rivier tot aan de zee: Palestina zal vrij zijn!

—-

Voor betrouwbaar nieuws over Palestina  kun je bijvoorbeeld @eye.on.palestine of @aljazeera volgen op Instagram. Regelmatig gaan er lijsten rond van journalisten op de grond die verslag doen van de oorlog. Op het web volg MondoWeiss, Elektronische Intifada, Middle East Eye.

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.