demonstraten bij protest op de Dam voor menswaardige opvang vluchtelingen

Solidariteit en strijdvaardigheid bij manifestatie op De Dam

Geplaatst op

Zo’n 1000 mensen zijn vrijdag 26 augustus naar De Dam gekomen om hun solidariteit te tonen met de mensen in Ter Apel en om een menswaardige opvang voor alle vluchtelingen te eisen. Het was een mooie en strijdvaardige manifestatie!

Solidariteit en strijdvaardigheid

We waarderen het dat zoveel mensen op zo’n korte termijn konden komen. Op het podium waren er sprekers van GroenLinks, BIJ1, We Are Here, Platform Stop Racisme, het Afrikaans Vluchtelingen Collectief en vluchtelingen uit Ter Apel. Er werden veel persoonlijke ervaringen met het onmenselijke Nederlandse asielbeleid gedeeld, maar bovenal werd er opgeroepen om solidair en strijdbaar te zijn.

Protestbord: KLM miljarden, Tata miljoenen, vluchtelingen: hier met je tentje

Beleidscrisis

De sprekers benadrukten allemaal het mensonterende beleid uit Den Haag, de jarenlange bezuinigingen onder de kabinetten Rutte en het steeds verder groeiende racisme in Nederland. Hier moeten we met elkaar tegen blijven strijden, solidair met alle vluchtelingen.

Donaties

Het was hartverwarmend om te zien dat veel mensen spullen meebrachten voor de mensen in Ter Apel. De spullen worden zo snel mogelijk naar Ter Apel gebracht. Maar we zijn nog lang niet klaar, de strijd gaat door!

Noodzaak om door te gaan

Terwijl wij een solidariteitsdemonstratie organiseerden, werden de maatregelen van het kabinet bekend. De door dit kabinet veroorzaakte crisis in Ter Apel, wordt door hen en andere (extreem)rechtse partijen aangegrepen om het vluchtelingenbeleid nog onmenselijker te maken. Dit mogen we niet laten gebeuren.

Acties gaan door

De komende maanden organiseren wij daarom meer acties. Het Afrikaans Vluchtelingen Collectief roept op om 13 september de straat op te gaan. En in verschillende steden zijn activisten bezig acties in solidariteit met vluchtelingen op te zetten. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie over de komende acties.

Doneren?

poster met plekken waar spullen gedoneerd kunnen worden

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.