geef-haat-geen-macht

Programma actiefestival ‘Geef haat Geen Macht’

Geplaatst op

Het programma voor het actiefestival dat georganiseerd wordt door het Platform Stop Racisme en Fascisme is bekend. We openen de dag in Paradiso op zondag 4 februari met een breed panel met activisten over de strijd tegen Wilders I. Daarnaast is er ruimte voor discussies over Palestina en lokaal activisme. Er staat ook een uitgebreid programma muziek en dans.

Om 14.30 gaan de deuren van Paradiso open voor inloop en inschrijving. Het adres is Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Tussen 15.00 en 17.00 ligt de nadruk op antiracisme en de strijd tegen extreemrechts:

Tijdens het eerste panel van de dag gaan we in op de vraag hoe we het verzet kunnen bouwen tegen Wilders I. Sprekers zijn Nihâl Esma Altmış (antiracisme-activist), Saada Ali (Sudanese Refugee Organisation), Jelle Zijlstra (Oy Vey), Alejandra Slutzky (Platform Stop Racisme en Fascisme), Elisa Weehuizen (LSVb), Sanne Maassen van den Brink (Mokum tegen Fascisme), Linda Vermeulen (bestuurder bij FNV) en Jelle de Graaf (Extinction Rebellion).

Verder spreekt Mitchell Esajas van the Black Archives over de geschiedenis van zwart antifascisme en Rene Danen over de geschiedenis van de antiracismebeweging de afgelopen dertig jaar. Spoken word activist Marieke Bertha treedt op met een stuk over racisme en privileges.

Van 17.00 tot 18.30 ligt de nadruk op Palestina:

In het tweede gedeelte van de middag gaan we dieper in op de moorddadige Israëlische aanval op Palestina en de solidariteitsbeweging in Nederland. In ons panel spreken Eman (Palestina activist). Yuval Gal (Erev Rav) en Dorien Ballout van BDS Nederland. Hiernaast organiseren we een workshop Palestijnse dans, dabke. Nabil Tkhidousset zal een spoken word optreden verzorgen.

Ons avondprogramma duurt van 19.00 tot 21.15, met de mogelijkheid om te dansen tot 22.00 :

In de avond verzorgen we eten tegen een beperkte vergoeding. Na het diner openen we met een drag performance van House of Extinction. Daarna hebben we het derde panel van de dag, dit keer over ervaringen met activisme door het land. Hierin spreken Marisella de Cuba (We Promise, Hoorn), Cynthia (PSR-Nijmegen/Arnhem) en vreer (kerngroep PSRF)

We sluiten de avond af in stijl, met een muzikaal programma. Singer-songrapper Benjamin Fro treedt op, gevolgd door de activisten van Your Local Pirates. Internationaal solidariteitscollectief Ware Tegenmacht maakt ook zijn opwachting. We eindigen de avond dansend op de beats van DJ Fuji Wuji.

Toegankelijkheid. Paradiso is rolstoeltoegankelijk, maar laat van te voren wel weten dat je komt. Zo kunnen we hier rekening mee houden. Hetzelfde geldt voor de kinderopvang die we organiseren onder leiding van professionals.

Opgeven voor het festival kan via deze link.

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.