Palestina solidariteit – actie agenda

Geplaatst op

Overzicht van demonstraties de komende dagen in solidariteit met de Palestijnen, via vluchtelingenorganisatie Migreat.

Als Platform Stop Racisme zijn we geschrokken van het brute Israelische geweld van de afgelopen weken. Veel westerse politici en autoriteiten waren snel om hiervoor hun steun uit te spreken. Toekijkend, terwijl Israël als de bezettende macht zich schuldig maakt aan genocidale wandaden die door het westen worden gedoogd en gefinancierd onder het mom van ‘recht op zelfverdediging’.

Gaza wordt vernield met bomaanslagen en geteisterd met illegale witte fosfor. Palestijnen verliezen veel geliefden en buren in korte tijd. Zelfs kinderen zijn niet veilig van mensonterende en illegale daden die door de Israël wordt gepleegd. Ondertussen zijn er al meer dan 1.000 kinderen omgekomen. Israël is bezig met collectieve vergelding voor de uitbraak van Hamas uit de Gazastrook.

Palestijnen worden al 75 jaar onderdrukt, vermoord, verkracht, bestolen, verplaatst en etnisch gezuiverd door de Israëlische staat. Waar is hun recht op zelfverdediging? Waar is hun recht op vrijheid en een menswaardig leven? Deze situatie begon niet pas op 7 oktober door Hamas. Hamas is ontstaan als reactie op het decennialange geweld en onderdrukking van Palestijnse mensen door de Israëlische apartheidsstaat.

Binnen de Palestinabeweging wordt over het algemeen een scherp onderscheid gemaakt tussen antisemitisme en antizionisme. Zionisme is het idee dat Israël een uitsluitend Joodse staat zou moeten vormen. Dit gaat gepaard met de etnische zuivering van de Palestijnen.

Als Platform Stop Racisme willen we ervoor waken dat jodenhaat binnen de protesten voet aan de grond krijgt. In het publieke debat zien we al hoe rechts-extremisten zoals Baudet, Derksen en van Langehoven hun steun uitspreken voor de Palestijnen. Dit is gif dat de beweging in solidariteit met de Palestijnen niet verder helpt.

Wees een stem voor de Palestijnen en laat van je horen! Binnenkort worden er door verschillende organisatoren op meerdere plekken in Nederland demonstraties en demonstraties georganiseerd, in solidariteit met Palestina en Gaza!

Vluchtelingenorganisatie Migreat heeft een overzicht gemaakt van protesten de komende dagen. Die willen we hier ook met jullie delen. Zie onderstaand overzicht voor meer informatie:

19 OKTOBER

 • 19:30 Utrecht, Domplein (newneighbours_utrecht)

20 OKTOBER

 • 15:00 Den Haag, International Criminal Court, Oude Waalsdorperweg 10
 • 16:00 Amsterdam, Mercatorplein (migreatnl)
 • 17:00 Tilburg, Centraal Station Centrumzijde
 • WERELDWIJDE STAKING – GA NIET WERKEN, KOOP GEEN SPULLEN, ZET DE ECONOMIE 1 DAG STIL (palestinespeaks & nakba_75)

21 OKTOBER

 • 11:30 Den Haag, Wijkpark Transvaal (?)
 • 13:00 Leeuwarden, Wilhelminaplein (?)
 • 13:00 Enschede, Blijdensteinpark (nederland_voor_palestina)
 • 16:00 Maastricht, Stationsplein (freepalestine.maastricht)
 • 20:00 Den Bosch, Markt (Lisa uit deze app, wacht nog op post)

22 OKTOBER

 • 14:00 Breda, Grote Markt (?)
 • 15:00 Rotterdam, Binnenrotte (Palestinesolidarityrotterdam /rotterdamvoorgaza.nl)
 • 14:00 Brussel, Schumanplein (Palestina_solidariteit)
Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.