Overpeinzing bij internationale dag voor de rechten van lhbtqi+

Geplaatst op

Afgelopen woensdag was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Interseksefobie, Bifobie en Transfobie. De IDAHOBIT-dag wordt internationaal gebruikt om aandacht te vragen voor de positie van de lhbtqi+ gemeenschap.

Het is helaas nog steeds nodig en weer meer dan voorheen om hier stil bij te staan, wij worden vervolgd, gediscrimineerd, uitgesloten en uitgescholden om wie we zijn, om wat we zijn , om wie we zijn.  Dit moet stoppen, niemand meer zou hieronder moeten lijden,  want verschil tussen mensen is wat ons rijk en mooi maakt als samenleving, wat het leven kleurrijk en blij maakt en de moeite waard om er te zijn!

Zo wapperde vandaag de vlag bij een middelbare school waar Alejandra Slutzky vandaag een gastles gaf, over politiek en activisme, over het uitsluiten van mensen en het opstaan voor je Naaste. Over dat je ‘Naaste’ ieder mens is, ieder dier, ieder vogel en plant die door anderen onderdrukt en uitgesloten word. 

Laten we samen de Stem zijn van een ieder die Stemloos wordt gemaakt, door de heersende , dominante economische en culturele (extr) rechtse groepen. 

Er is plek genoeg voor iedereen!

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.