Structuur Platform

Het platform is een maatschappelijke coalitie van organisaties die elkaar kunnen vinden in de gemeenschappelijke strijd tegen racisme.

Wij streven ernaar om elke maand een brede vergadering te organiseren. Dit is het moment waar we politieke discussies voeren over de politieke actualiteit en discussies binnen de beweging uitdiepen. Deze plenaire vergadering is het belangrijkste besluitvormende orgaan van het platform en kiest vanuit haar midden een kerngroep die belast is met de uitvoer van de besluiten.

De kerngroep bestaat uit mensen die zich tijdens de brede vergaderingen hebben gekandideerd en poogt zoveel mogelijk een afspiegeling te zijn van de antiracismebeweging. De kerngroep bereid de brede vergaderingen voor, voert deze besluiten uit en zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen van het platform. Politieke discussies waar geen overeenstemming over wordt gevonden binnen de kerngroep worden binnen de brede vergadering geagendeerd. Nieuwe actie-initiatieven van het platform zullen voor het moment alleen vanuit de brede vergadering worden gelanceerd.

Iedereen is vrij om nieuwe initiatieven voor te stellen tijdens - of te laten circuleren voorafgaand aan - de brede vergadering. We moedigen aan dat mensen ook los van de kerngroep structureel actief zijn bij het platform. Hulp is altijd welkom voor ondersteunende taken. Het is wel belangrijk dat dit werk gebeurt in afstemming met de kerngroep en verantwoording wordt

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

    *Je e-mailadres is vereist.

    PLATFORM STOP RACISME | 2024
    Op deze site wordt gebruikgemaakt van reCAPTCHA,
    waarop de Google Privacy Policy en Terms of Service van toepassing zijn.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram