Doelstellingen Platform

Platform Stop Racisme is een landelijke coalitie van organisaties die zich inzet tegen vormen van discriminatie, racisme en fascisme. Hiermee plaatsen we onszelf in de voetsporen van Nederland Bekent Kleur, Samen tegen Racisme en Comité 21 maart.

Het doel is om de antiracistische beweging verder te verbreden en uit te bouwen zodat we sterker staan tegen institutioneel racisme en extreemrechts.

Racisme is structureel en verweven in ons maatschappelijk stelsel op economisch en sociaal vlak. Machthebbers gebruiken racisme voor een politiek van verdeel en heers. Ditzelfde geldt voor andere vormen van discriminatie zoals transfobie en validisme. Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld.

Het platform organiseert onder andere jaarlijkse demonstraties in het kader van de internationale dag tegen racisme, op of rond 21 maart. Dit doen we vanuit een brede maatschappelijke coalitie en op basis van een gezamenlijke politieke oproep.

Maar deze dag is voor ons geen doel op zich. Het platform zal ook andere actie-initiatieven nemen. Wij zullen ook discussiebijeenkomsten beleggen, willen een plek bieden om ervaringen uit te wisselen en elkaar ondersteunen waar nodig is.

Het platform zal daar zoveel mogelijk organisaties en personen bij betrekken. Solidariteit en gelijkwaardigheid zijn leidend in een strijdbaar offensief tegen racisme en extreemrechts.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

    *Je e-mailadres is vereist.

    PLATFORM STOP RACISME | 2024
    Op deze site wordt gebruikgemaakt van reCAPTCHA,
    waarop de Google Privacy Policy en Terms of Service van toepassing zijn.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram