Bord sytem change not climate change

Milieudefensie: Waarom wij meedoen met de vrouwenmars en de antiracisme-demonstraties

Geplaatst op

In maart zijn er 3 demonstraties waar Milieudefensie aan meedoet: de vrouwenmars en 2 antiracisme-demonstraties. Dat doen we, omdat de klimaatcrisis en ongelijkheid alles met elkaar te maken hebben. Hoe zit dat?

Klimaatverandering treft vrouwen en mensen van kleur harder

Klimaatverandering treft iedereen. Maar vrouwen meer dan mannen. En mensen van kleur harder dan witte mensen. Wereldwijd vluchten miljoenen mensen, omdat hun thuis niet meer leefbaar is door de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling. Klimaatverandering vergroot de ongelijkheid tussen mensen. Rijke mensen worden steeds rijker, arme mensen worden steeds armer. En geweld en uitsluiting komt meer voor in gebieden waar klimaatrampen plaatsvinden.

Vrouwen en mensen van kleur hebben minder te zeggen over de oplossingen

Hoewel klimaatverandering vrouwen en mensen van kleur harder treft, nemen vooral witte mannen de politieke beslissingen. Van de VN tot de Tweede Kamer en de lokale politiek: beleidsmakers zijn meestal witte mannen. Hierdoor is niet iedereen even goed vertegenwoordigd. Wij geloven dat beleid alleen werkt als de mensen waar het over gaat ook mee kunnen beslissen.

Lees hier het hele bericht van Milieudefensie.

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.