Affiche Herdenking Februaristaking 2022 - Door Raquel van Haver

Herdenk de Februaristaking!

Geplaatst op

De Februaristaking van 1941 heeft nationaal en internationaal grote indruk gemaakt. Het is de enige brede, burgerlijke protestactie in bezet Europa geweest tegen de anti-joodse maatregelen van de nazi’s.

De staking geldt als krachtig symbool van verzet tegen onrecht dat anderen dan de eigen groep wordt aangedaan en als daad van solidariteit met medeburgers die worden gediscrimineerd. De staking was destijds in ons land een bron van inspiratie. De herdenking van de Februaristaking is gericht op het verbinden van het heden met het verleden, gericht op waakzaamheid en tegen elke vorm van discriminatie.

Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten rondom de herdenking van de Februaristaking:

 • Februaristaking herdenking
  20 februari om 13:00 uur op de Noordermarkt in Amsterdam. Georganiseerd door NCPN en CJB.
 • Herdenking Februaristaking
  25 februari vanaf 14:30 uur in de grote Raadzaal van de Stopera. Bijeenkomst georganiseerd door Amsterdams FNV-Comité, voorafgaand aan het defilé.
 • Herdenking en defilé langs de Dokwerker
  25 februari vanaf 16:45 uur. Georganiseerd door Herdenk de Februaristaking 1941. Deze herdenking is ook te volgen via AT5 of Salto.
 • Openbare bijeenkomst over de Februaristaking
  Filmavond en discussie vanaf 19:00 uur. Georganiseerd in CREA Amsterdam door de Amsterdamse afdeling van de Internationale Socialisten.
 • 2DOC documentaire Stakende Stad voor wie niet naar Amsterdam kan of wil komen. Deze documentaire wordt ook vertoond tijdens de bijeenkomst van de Internationale Socialisten.
Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.