DONDERDAG 9 MAART VANAF 19:00 UUR: GEDICHTEN IN VERZET

01-03-2023

Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseren Amersfoortse activisten op donderdagavond 9 maart wederom een mars door de stad met "Gedichten in Verzet". Bij verschillende aanplakzuilen worden gedichten over verzet tegen fascisme en racisme voorgedragen en vervolgens opgeplakt. Er zullen o.a. sprekers bij zijn van lokale linkse politieke partijen, en ook stadsdichter Twan Vet draagt voor uit eigen werk. Onder de slogan "Amersfoort geeft haat geen stem" laten we een tegengeluid horen tegen de opkomst van politieke partijen met extreemrechtse standpunten aan de Provinciale Statenverkiezingen.

We maken ons zorgen over partijen die spreken over "omvolking" en daarmee racisme normaliseren, partijen die het probleem van klimaatverandering en de stikstofcrisis ontkennen en waarvan de achterban beleidsmakers bedreigt en intimideert. Ook de recente hetze tegen schrijver en dichter Pim Lammers, die kinderboeken en -gedichten schrijft over onder andere LHBTIQA+ emancipatie, werd aangedreven door extreemrechtse en conservatief christelijke partijen en groeperingen. Met de gedichtenmars willen wij Amersfoorters inspireren om zich tegen deze ontwikkelingen uit te spreken en extreemrechtse partijen geen stem te geven - letterlijk en figuurlijk.

De mars vertrekt om 19:00 uur vanaf Amersfoort CS. Aansluitend op de mars wordt een panelgesprek gehouden waarin deelnemers verder in gesprek gaan over de opkomst van extreemrechts in de politiek. Wie niet wil, of kan, meelopen met de mars, kan dus ook vanaf 20:30u aansluiten bij de discussiebijeenkomst in De Expeditie (Schimmelpenninckkade 30).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

    *Je e-mailadres is vereist.

    PLATFORM STOP RACISME | 2024
    Op deze site wordt gebruikgemaakt van reCAPTCHA,
    waarop de Google Privacy Policy en Terms of Service van toepassing zijn.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram