geef haat geen macht september 2024 Wilders

Demonstratie 22 sept: Geef haat geen macht!

Geplaatst op

Op zondagmiddag 22 september organiseert het Platform Stop Racisme & Fascisme een demonstratie tegen het nieuwe kabinet in Amsterdam. De demonstratie in het weekend na Prinsjesdag zal beginnen op het Spui. We roepen organisaties en individuen op de oproeptekst voor de actie te steunen.

Met het kabinet PVV 1 is een extreemrechtse regering aangetreden. Dit is een gevaar voor onze idealen van solidariteit en rechtvaardigheid. Want deze regering zal zich inzetten om deze idealen te verwoesten. Een samenleving waar iedereen welkom is? Een land zonder racisme en waar een veilig klimaat boven winst gaat? Niet als het aan de nieuwe regering ligt.

Laat één ding helder zijn: deze extreemrechtse regering staat voor een politiek van afbraak. Afbraak van mensenrechten en van klimaatbeleid. En afbraak van sociale voorzieningen en welzijn. De eerste bezuinigingen op de zorg zijn er inmiddels al door, en de komende jaren zullen maatschappelijke vangnetten, onderwijs en bescherming van werkende mensen steeds verder uitgekleed worden.

Sommige plannen zouden niet realistisch zijn, omdat ze ingaan tegen internationale verdragen of gerechtelijke uitspraken. Maar we mogen ons niet in slaap laten sussen. Politici zoals Wilders zullen deze weerstand gebruiken om de aandacht af te leiden van hun bezuinigingsbeleid en het publieke debat nog verder te verschuiven naar extreemrechts.

Daarom is verzet nu van levensbelang. Verzet je tegen racisme, moslimhaat, antisemitisme, lhbtqi+-haat. Kom op voor minderheden, voor vluchtelingen en iedereen die bedreigd wordt door extreemrechtse afbraakpolitiek.

We roepen alle maatschappelijke organisaties op om extreemrechts geen podium te geven en op geen enkele manier samen te werken met ondemocratische of racistische partijen en politici. Kortom: geef haat geen macht!

Sluit je aan bij de strijd en kom op 22 september naar het Spui in Amsterdam om samen te laten zien dat deze nieuwe regering niet namens ons spreekt.

We vragen individuen en organisaties om de oproeptekst voor de demonstratie te ondertekenen. Dat kan via deze link.

Wil je posters en flyers verspreiden in je netwerk? Dat kan. Via webshop LeesLinks.nl kun je promotiemateriaal bestellen: flyers hier, posters hier. Hiervoor betaal je alleen verzendkosten.

Ondertekenaars tot nu toe:

All eyes on Rafah – Maastricht
Antifascist Communications Action Support
Asian Raisins
ASVA Studentenvakbond
Breda Solidair!
House of Extinction
Ik Ben Er
Internationale Socialisten
Maastricht tegen fascisme
MiGreat
Politieke Partij BIJ1
SAP/Grenzeloos
SAWA Collective
Utrecht BIJ1
Wij Maken Plek Amsterdam
XR Justice Now!
XR JusticeNow! Brabant

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.