ANTIFA Brabant: Fascisme is geen feest! Geen Baudet in Oeteldonk

19-02-2023

Wij, een aantal antiracisten uit Den Bosch, Breda, Eindhoven en Tilburg, hebben vernomen dat Thierry Baudet morgenochtend, maandag 20 februari, naar Cafe Den Oetel komt om zijn Forum voor Democratie te promoten. Wij vinden dat niet acceptabel, en roepen het Ministerie van Verenigingzaken en alle Bossche Carnavalsverenigingen op om dit geen doorgang te laten vinden. Ook vragen we aan ieder die dit leest om zich tegen dit publieke optreden van Baudet uit te spreken.

Wij dachten dat carnaval gezelligheid voor iedereen beoogde. We constateren echter dat de fascist Baudet dat gezellige feest nu komt misbruiken voor haatdragende verkiezingspropaganda. Daarmee bedreigt hij de veiligheid van mensen, op dit gezellige feest en daarbuiten. Wij protesteren hiertegen met klem. Kennelijk voelen de organisatoren al nattigheid. Want we zien dat de kroeg waarin Baudet zijn gif wil spuien preventief wordt afgeschermd. Is dit hoe carnaval gevierd wordt in het gezellige Oeteldonk!?

Nogmaals: we doen een beroep op iedereen die iets met het Oeteldonkse Carnaval te maken heeft om te doen wat in uw vermogen ligt om deze extreem-rechtse provocatie, want dat is het, geen doorgang te laten vinden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

    *Je e-mailadres is vereist.

    PLATFORM STOP RACISME | 2024
    Op deze site wordt gebruikgemaakt van reCAPTCHA,
    waarop de Google Privacy Policy en Terms of Service van toepassing zijn.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram