Haarlem Actiedag tegen racisme en fascisme in de raad 13 maart 2022 2

ANTIFA Brabant: Fascisme is geen feest! Geen Baudet in Oeteldonk

Geplaatst op

Wij, een aantal antiracisten uit Den Bosch, Breda, Eindhoven en Tilburg, hebben vernomen dat Thierry Baudet morgenochtend, maandag 20 februari, naar Cafe Den Oetel komt om zijn Forum voor Democratie te promoten. Wij vinden dat niet acceptabel, en roepen het Ministerie van Verenigingzaken en alle Bossche Carnavalsverenigingen op om dit geen doorgang te laten vinden. Ook vragen we aan ieder die dit leest om zich tegen dit publieke optreden van Baudet uit te spreken.

Wij dachten dat carnaval gezelligheid voor iedereen beoogde. We constateren echter dat de fascist Baudet dat gezellige feest nu komt misbruiken voor haatdragende verkiezingspropaganda. Daarmee bedreigt hij de veiligheid van mensen, op dit gezellige feest en daarbuiten. Wij protesteren hiertegen met klem. Kennelijk voelen de organisatoren al nattigheid. Want we zien dat de kroeg waarin Baudet zijn gif wil spuien preventief wordt afgeschermd. Is dit hoe carnaval gevierd wordt in het gezellige Oeteldonk!?

Nogmaals: we doen een beroep op iedereen die iets met het Oeteldonkse Carnaval te maken heeft om te doen wat in uw vermogen ligt om deze extreem-rechtse provocatie, want dat is het, geen doorgang te laten vinden.

Nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.